معرفی وبلاگ
این وبلاگ توسط انجمن علمی زمین شناسی دانشگاه یزد برای استفاده تمام دانشجویان زمین شناسی طراحی شده است .
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 20552
تعداد نوشته ها : 2
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
بسم الرب اشهدا و الصدیقینن
در هفته ای که گذشت . اتفاقی افتاد مثل سایر اتفاقاتی که رخ می دهد و بعد از مدتی همه چیز به خیر و خوبی تمام می شود و مردم دوباره زندگیشان را از سر می گیرند ...ساعت 7/45 صبح ساختمان پلاسکوی تهران آتش گرفت تا ساعت 8 حدود 300 نفر آتش نشان در محل حادثه حاضر شدند و تا ساعت 11 تقریبا همه از ساختمان خارج شدند اما چند تن بازگشتن تا وسایلشان را بردارند و آتش نشانان هم برای نجات آن ها به داخل ساختمان رفتند اما
اتفاق شومی که نباید رخ می داد رخ داد پلاسکوی 15 طبقه در عرض چند دقیقه فرو ریخت و 16 آتش نشان و 9 فرد عادی را در خود فرو برد
یک هفته گذشت و تعدادی از شهدا  و تعدادی از مردم عادی را از زیر آوار خارج کردند
اما چیزی اینجا قابل ستایش بود فداکاری و ایثاری که آتش نشانان شهید از خود نشان دادند وظیفه و ایثار دو مقوله ی جداست .ساختمان در حال سوختن باشد و فقط برای نجات جان دیگری بروی
آتش نشان یعنی ایثار ، تحمل سختی ، شعله ، نجات جان دیگری ، شهامت ، اقتدار ، نگرانی

دسته ها :

به نام خدا

اثرپیزوالکتریک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

لغت پیزوالکتریک یعنی الکتریسیته ناشی ازفشار که از لغت یونانی به معنی فشردگی گرفته شده است.

اثرپیزوالکتریک قابلیت برخی ازمواد وکریستال ها برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی ویا تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی.

رفتار پیزوالکتریک عبارت است از تولید الکتریسیته ایجاد شده دریک کریستال در اثر اعمال تنش.

تاریخچه :

در سال 1880مفهوم پیزوالکتریک بوجود آمد.پی یر و ژاک کوری این فیزیکدانان کشف کردند که کریستال های مشخصی وجود دارند که وقتی استرس یا کششی بر آنها اعمال می شود به صورت الکتریکی قطبیده می شوند .

اثر پیزوالکتریک در کریستال های برخی از سرامیک ها و اجسام پروتئین ها روی می دهد.شرط ضروری برای پیزوالکتریک داشتن DNAزیستی مانند استخوان یا ساختار PZT بودن کریستال(عدم وجود تقارن مرکزی در بلور).

ترکیبات زیرکونات سرب و ترکیبات سرب دار،  محلول جامد تیتانات وکوارتز مثال هایی از مواد پیزوالکتریک هستند.

کاربرد ها:

برخی کریستال ها از جمله کوارتز به هنگام اعمال ولتاژخاصیت پیزوالکتریک ایجاد می کند. از این خاصیت بلور کوارتز در ساعت استفاده می کنند تا به هنگام قرار گرفتن در معرض فشار مکانیکی یک ولتاژاز طریق باطری ساعت (با در نظر گرفتن تعداد خاص نوسان بلور در یک ثانیه)ثانیه شمار حرکت می کند.(ثانیه شمار را به اندازه ای تنظیم می کنند که با اعمال ولتاژ یک ثانیه پیش رود)

یکی دیگر از کاربرد های کوارتز به دلیل داشتن خاصیت پیزوالکتریک در فرستنده ها و گیرنده های رادیویی است ودر کامپیوترها نیز کاربرد دارد.

بنابراین انواعی از سنسورها به کمک این ویژگی ساخته شده اند که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:

1)حسگر ژیکروسکوپ پیزوالکتریک:این حسگر در تشخیص حرکات دست هنگام فیلمبرداری وعکسبرداری توسط دوربین و سنجش سرعت زاویه ای وحرکت دورانی در هواپیما و انواع سیستم های متحرک استفاده می شود.

2)حسگر شتاب سنج پیزوالکتریک:این حسگر میتواند پارامترهای مکانیکی مانند شتاب ،نوسان ولرزش را ثبت کند.(شتاب سنج درون موبایل هنگام چرخش صفحه از این نوع است)

3)حسگر صوتی پیزوالکتریک:از مواد پیزوالکتریک برای تولید و آشکارسازی امواج صوتی در هوا(بلندگوها و میکروفون ها)یا در آب استفاده می شود.(در سورناها،ماهی یابهاو عمق یابها از طریق تاخیر زمانی بین تپها)

پاییز95

پایان

حکیمه قاسمیان گودگز9437553

دسته ها :
X